Please use this identifier to cite or link to this item: http://cmuir.cmu.ac.th/jspui/handle/6653943832/64543
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorJohannes Muelleren_US
dc.contributor.authorMatthias Plewaen_US
dc.contributor.authorVicha Sardsuden_US
dc.contributor.authorWolfram Spreeren_US
dc.date.accessioned2019-05-07T10:02:12Z-
dc.date.available2019-05-07T10:02:12Z-
dc.date.issued2561en_US
dc.identifier.issn0857-0842en_US
dc.identifier.urihttp://journal.agri.cmu.ac.th/pdf/J00138_C01078.pdfen_US
dc.identifier.urihttp://cmuir.cmu.ac.th/jspui/handle/6653943832/64543-
dc.descriptionวารสารเกษตร เป็นวารสารวิชาการของคณะเกษตรศาสตร์ มหาวิทยาลัยเชียงใหม่ โดยวารสารจะออกราย 4 เดือน (มกราคม พฤษภาคม และกันยายน) ซึ่งจะพิมพ์เผยแพร่ผลงานวิชาการสาขา เกษตรศาสตร์ อุตสาหกรรมเกษตร สัตวแพทย์ และชีววิทยา ทั้งจากภายในและภายนอกมหาวิทยาลัย และปัจจุบันวารสารเกษตรอยู่ในฐานข้อมูลระดับชาติ ศูนย์ดัชนีการอ้างอิงวารสารไทย (TCI)en_US
dc.description.abstractMango (Mangifera indica L.) plays a central role among horticultural fruit crops in Myanmar and is believed to have a potential on high value in international markets. The aim of the study was to assess the status quo of current pre- and post-harvesting processes in mango orchards in the Shan State, Myanmar, and the potentials for their improvement. An exploratory research approach was applied, drawing on a quantitative research among 114 mango farmers in 7 mango growing zones in the Shan State, Myanmar. The quantitative baseline data was analyzed using standard statistical methods (frequency, mean and dispersion of scores). Additionally, five semi-structured interviews have been conducted to allow a better contextual understanding of the various aspects of mango production and challenges in the Shan State. The results indicated that in spite of advanced orchard management techniques in the Shan State, improving fruit quality and amount of marketable fruits requires providing knowledge and training on pre-harvest management techniques such as fertilization, irrigation and insect and pest management. Moreover, the availability of inputs and technology needs to be improved. Post-harvest handling of mangos is presently at an early stage of development resulting in high post-harvest losses. However, as farmers have a strong interest in exporting, installing full packing-house sequences or as intermediate solution, hygienic field packing houses, are an important precondition to maintain mango quality after harvest.en_US
dc.languageEngen_US
dc.publisherมหาวิทยาลัยเชียงใหม่. ภาควิชาวิศวกรรมอุตสาหการen_US
dc.titleAssessment of the Potential to Improve Pre- and Post-harvest Processes in Mango Production in Southern Shan State, Myanmaren_US
dc.title.alternativeการประเมินศักยภาพในการปรับปรุงกระบวนการก่อนและหลังการเก็บเกี่ยวในการผลิตมะม่วงในรัฐฉานตอนใต้ประเทศพม่าen_US
dc.typeบทความวารสารen_US
article.title.sourcetitleวารสารเกษตรen_US
article.volume34en_US
article.stream.affiliationsDepartment of Highland Agriculture and Natural Resources, Faculty of Agriculture, Chiang Mai University, Chiang Mai 50200, Thailanden_US
article.stream.affiliationsGesellschaft für International Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, Yangon, Myanmaren_US
article.stream.affiliations135/50 Ban Chao Far, Hang Dong District, Chiang Mai 50230, Thailanden_US
article.stream.affiliationsDepartment of Agricultural Engineering in the Tropics and Subtropics, Faculty of Agricultural Engineering, University of Hohenheim, Stuttgart, Germanyen_US
Appears in Collections:CMUL: Journal Articles

Files in This Item:
There are no files associated with this item.


Items in CMUIR are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.