Please use this identifier to cite or link to this item: http://cmuir.cmu.ac.th/jspui/handle/6653943832/64537
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorNapatsorn Monthaen_US
dc.contributor.authorWinai Yothinsirikulen_US
dc.contributor.authorKittiphong Tippayaen_US
dc.contributor.authorKanchit Chompupanen_US
dc.date.accessioned2019-05-07T10:02:12Z-
dc.date.available2019-05-07T10:02:12Z-
dc.date.issued2560en_US
dc.identifier.issn0857-0842en_US
dc.identifier.urihttp://journal.agri.cmu.ac.th/pdf/J00137_C01067.pdfen_US
dc.identifier.urihttp://cmuir.cmu.ac.th/jspui/handle/6653943832/64537-
dc.descriptionวารสารเกษตร เป็นวารสารวิชาการของคณะเกษตรศาสตร์ มหาวิทยาลัยเชียงใหม่ โดยวารสารจะออกราย 4 เดือน (มกราคม พฤษภาคม และกันยายน) ซึ่งจะพิมพ์เผยแพร่ผลงานวิชาการสาขา เกษตรศาสตร์ อุตสาหกรรมเกษตร สัตวแพทย์ และชีววิทยา ทั้งจากภายในและภายนอกมหาวิทยาลัย และปัจจุบันวารสารเกษตรอยู่ในฐานข้อมูลระดับชาติ ศูนย์ดัชนีการอ้างอิงวารสารไทย (TCI)en_US
dc.description.abstractHuman health is an increasing concern reflected, for example, by a rising number of patients with diseases like coronary artery disease (CAD) worldwide. The consumption of functional food, which is rich in omega-3 fatty acid is one possibility to improve health through a better nutrition. In the literature, benefits of omega-3, -6 and -9 fatty acids in terms of reducing the risk for CAD are well described. Omega-3 is known to be rich especially in marine fish. Recently, researchers reported the plant perilla mint (Perilla frutescens) as another potential source of this fatty acid. Particularly, the seeds of this plant have been reported with high omega-3 contents. When used as feed in swine and chicken, perilla seed and meal were found to increase omega-3 fatty acid contents in meat and other animal products such as eggs. An advantage of perilla mint is that production costs are much lower than for other crops such as soybean. Furthermore, perilla seeds have low levels of trypsin inhibitors, which make it suitable for use as animal feed.en_US
dc.languageEngen_US
dc.publisherมหาวิทยาลัยเชียงใหม่. ภาควิชาวิศวกรรมอุตสาหการen_US
dc.titlePerilla Mint (Perilla frutescens): An Alternative Animal Feed to Enhance Omega-3 Fatty Acids in Meat and Eggs as Functional Fooden_US
dc.title.alternativeงาขี้ม้อน: ทางเลือกอาหารสัตว์เพื่อเพิ่มปริมาณกรดไขมันโอเมกาสามในเนื้อสัตว์และไข่สำหรับเป็นอาหารเพื่อสุขภาพen_US
dc.typeบทความวารสารen_US
article.title.sourcetitleวารสารเกษตรen_US
article.volume33en_US
article.stream.affiliationsDepartment of Animal and Aquatic Sciences, Faculty of Agriculture, Chiang Mai University, Chiang Mai 50200, Thailanden_US
article.stream.affiliationsFaculty of Animal Science and Technology, Maejo University, Chiang Mai 50290, Thailanden_US
article.stream.affiliationsFaculty of Science and Technology, Free University of Bozen-Bolzano, Bolzano, Italyen_US
Appears in Collections:CMUL: Journal Articles

Files in This Item:
There are no files associated with this item.


Items in CMUIR are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.