Please use this identifier to cite or link to this item: http://cmuir.cmu.ac.th/jspui/handle/6653943832/68932
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorอาจารย์ ดร.เขมกร ไชยประสิทธิ์-
dc.contributor.authorวิษณุ โนวิชัยen_US
dc.date.accessioned2020-07-21T05:39:48Z-
dc.date.available2020-07-21T05:39:48Z-
dc.date.issued2015-09-
dc.identifier.urihttp://cmuir.cmu.ac.th/jspui/handle/6653943832/68932-
dc.description.abstractThe objective of this independent study was to study happiness at work of employees at Nithi Foods Company Limited. The data were collected by questionnaire from 91 employees and by using 12 in-depth interviews. The questionnaire which comprised of 2 parts: personal information and the factors that affected happiness at work. Data analysis was conducted by frequency, percentage, mean, independent – samples t – test, analysis of variance, ANOVA, LSD and multiple regression. The results showed that most of employees were male, in the 26 – 35 year old range, single, graduated from high school. Most of them were at individual contributor level of employee, worked for department of production, had 1 – 5 year/s of work experience and the personal income was less than 15,000 baht per month. The level of happiness at work of employees at Nithi Foods Company Limited was at the high level, their overall happiness at work was also ranked at the high level for mental health, social health, job, work environment, expectation and interpersonal. For physical health, their happiness at work was ranked at the moderate level. The factors that were significantly related to happiness at work, namely work environment, interpersonal, expectation and physical health as statistically significant with 95% confidence while mental health, social health job and personal demographic factors were not significantly related to happiness at work.en_US
dc.language.isothen_US
dc.publisherเชียงใหม่ : บัณฑิตวิทยาลัย มหาวิทยาลัยเชียงใหม่en_US
dc.titleความสุขในการทำงานของพนักงานบริษัทนิธิฟู้ดส์ จำกัดen_US
dc.title.alternativeHappiness at Work of Employees at Nithi Foods Company Limiteden_US
dc.typeIndependent Study (IS)
thesis.degreemasteren_US
thesis.description.thaiAbstractการศึกษานี้มีวัตถุประสงค์เพื่อศึกษาความสุขในการทำงานของพนักงานบริษัทนิธิฟู้ดส์ จำกัด โดยเก็บข้อมูลจากพนักงาน จำนวน 91 คน และสัมภาษณ์เชิงลึกจากพนักงาน จำนวน 12 คน แบบสอบถามประกอบด้วยข้อมูลปัจจัยส่วนบุคคลและข้อมูลระดับความคิดเห็นเกี่ยวกับปัจจัยความสุขในการทำงาน วิเคราะห์ข้อมูลที่ได้ด้วยค่าสถิติ ได้แก่ ค่าความถี่ ร้อยละ ค่าเฉลี่ย ค่าแจกแจงแบบที การวิเคราะห์ความแปรปรวน การเปรียบเทียบความแตกต่างเป็นรายคู่ด้วยวิธีแอลเอสดี และการทดสอบความสัมพันธ์ระหว่างตัวแปรด้วยการวิเคราะห์การถดถอยพหุคูณ ผลการศึกษาพบว่าพนักงานบริษัทนิธิฟู้ดส์ จำกัด ส่วนใหญ่เป็นเพศชาย มีอายุระหว่าง 26-35 ปี สถานภาพโสด การศึกษาระดับมัธยมศึกษาตอนปลาย เป็นพนักงานระดับปฏิบัติการ สังกัดฝ่ายผลิต อายุการทำงาน 1-5 ปี และมีรายได้ต่ำกว่า 15,000 บาท ภาพรวมความสุขในการทำงานของพนักงานอยู่ในระดับมาก โดยมีความคิดเห็นต่อปัจจัยความสุขในการทำงานอยู่ในระดับมากต่อปัจจัยด้านสุขภาพทางใจ ด้านสุขภาพทางสังคม ด้านลักษณะงาน ด้านสภาพแวดล้อมของการทำงาน ด้านความคาดหวังและด้านความสัมพันธ์ระหว่างบุคคล ส่วนด้านสุขภาพทางกาย พนักงานมีความคิดเห็นอยู่ในระดับปานกลาง ปัจจัยความสุขในการทำงานที่มีผลต่อระดับความสุขในการทำงานของพนักงานอย่างมีนัยสำคัญทางสถิติที่ระดับความเชื่อมั่น 95% ได้แก่ ปัจจัยด้านสภาพแวดล้อมของการทำงาน ด้านความสัมพันธ์ระหว่างบุคคล ด้านความคาดหวังและด้านสุขภาพทางกาย ส่วนปัจจัยด้านสุขภาพทางใจ ด้านสุขภาพทางสังคม ด้านลักษณะงานและปัจจัยส่วนบุคคลไม่มีผลต่อระดับความสุขในการทำงานอย่างมีนัยสำคัญทางสถิติที่ระดับความเชื่อมั่นดังกล่าวen_US
Appears in Collections:BA: Independent Study (IS)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Full.pdf5.45 MBAdobe PDFView/Open    Request a copy


Items in CMUIR are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.