Please use this identifier to cite or link to this item:
http://cmuir.cmu.ac.th/jspui/handle/6653943832/39663
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.advisor | อาจารย์ ดร. วรรณัย สายประเสริฐ | - |
dc.contributor.author | สมพงษ์ เงินอินต๊ะ | en_US |
dc.date.accessioned | 2016-11-09T09:29:21Z | - |
dc.date.available | 2016-11-09T09:29:21Z | - |
dc.date.issued | 2015-08 | - |
dc.identifier.uri | http://repository.cmu.ac.th/handle/6653943832/39663 | - |
dc.description.abstract | This study aimed to examine job satisfaction of daily employees of Diamond Food Product Company Limited. Populations of this study were identified to 336 daily employees of the Diamond Food Product Company Limited. Questionnaires were used as the tool to collect data. This study was conducted in accordance with the Herzberg’s Tow-Factor Theory and the data obtained were assessed by frequency, percentage, and mean. The findings presented that most daily employees were female in the age of 21-30 years old, and married. Their education background was lower than Pratom 6 of primary education. They were affiliated to Packing/Empty Can Department with the employment period of less than a year. Their monthly incomes were varied in the range of 5,001-8,000 Baht and their extra incomes per month were less than 1,000 baht. Regarding the study on employment motivation factors, the results showed that these daily employees had moderate level of satisfaction towards factors namely achievement, work itself, responsibility, advancement, and recognition, respectively. Regarding the study on employment maintenance factors, the results showed that these daily employees had high level of satisfaction towards compensations and welfares factor, but had moderate level of satisfaction towards factors namely working conditions, interpersonal relations with peers, supervision, company policy and administration, and interpersonal relations with supervision. | en_US |
dc.language.iso | th | en_US |
dc.publisher | เชียงใหม่ : บัณฑิตวิทยาลัย มหาวิทยาลัยเชียงใหม่ | en_US |
dc.title | ความพึงพอใจในการทำงานของพนักงานรายวัน บริษัท ไดมอนด์ ฟู้ด โปรดักท์ จำกัด | en_US |
dc.title.alternative | Job Satisfaction of Daily Employees of Diamond Food Product Company Limited | en_US |
dc.type | Independent Study (IS) | |
thesis.degree | master | en_US |
thesis.description.thaiAbstract | การศึกษาครั้งนี้มีวัตถุประสงค์เพื่อศึกษาความพึงพอใจในการปฏิบัติงานของพนักงานรายวัน ใน บริษัท ไดมอนด์ ฟู้ด โปรดักท์ จำกัด โดยทำการศึกษาจาก ซึ่งเป็นการศึกษาจากประชากร คือ พนักงานรายวันใน บริษัท ไดมอนด์ ฟู้ด โปรดักท์ จำกัด จำนวน 336 คน เครื่องมือที่ใช้ในการเก็บรวบรวมข้อมูลเป็นแบบสอบถาม โดยศึกษาตามทฤษฎีสองปัจจัยของเฮอร์ซเบิอร์ก นำข้อมูลมาประมวลผลโดยใช้ค่าความถี่ ร้อยละ และค่าเฉลี่ย ผลการศึกษาพบว่าพนักงานปฏิบัติงานรายวัน เป็นเพศหญิงมากที่สุด มีอายุระหว่าง 21-30 ปี มีสถานภาพสมรสแล้ว ระดับการศึกษาต่ำกว่าประถมศึกษาปีที่ 6 สังกัดแผนกบรรจุ/กระป๋องเปล่า มีอายุการทำงานในบริษัทน้อยกว่า 1 ปี มีรายได้ต่อเดือนระหว่าง 5,001-8,000 บาท และมีรายได้เสริมต่อเดือนร้อยกว่า 1,000 บาท ผลการศึกษาปัจจัยจูงใจในการทำงานพบว่า พนักงานปฏิบัติงานรายวันมีความพึงพอใจในระดับปานกลาง ในด้านความสำเร็จในการทำงาน ลักษณะงานที่ปฏิบัติ ความรับผิดชอบในงาน ความก้าวหน้า และการได้รับการยอมรับนับถือ ตามลำดับ ผลการศึกษาปัจจัยค้ำจุนในการทำงานพบว่า พนักงานปฏิบัติงานรายวัน มีความพึงพอใจในระดับมากในด้านค่าจ้างและสวัสดิการ และมีความพึงพอใจในระดับปานกลางในด้านสภาพของการทำงาน ความสัมพันธ์กับเพื่อนร่วมงาน การบังคับบัญชา นโยบายการบริหาร และความสัมพันธ์กับผู้บังคับบัญชา | en_US |
Appears in Collections: | BA: Independent Study (IS) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
ABSTRACT.docx | Abstract (words) | 172.76 kB | Microsoft Word XML | View/Open |
ABSTRACT.pdf | Abstract | 229.32 kB | Adobe PDF | View/Open |
FULL.pdf | Full IS | 5.98 MB | Adobe PDF | View/Open |
Items in CMUIR are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.